Az újonnan vásárolt gépjárművek hamar, már a vásárlás évében jelentősen veszíthetnek értékükből, kár esetén a Casco biztosítások az értékcsökkenés figyelembe vételével kalkulálnak. A Colonnade biztosító GAP termékcsaládja erre a problémára kínál megoldásokat a gépjárművek típusától függően.

Ha már rendelkezik Colonnade GAP biztosítással, és gépjárművét kár érte, az alábbiakban tudja bejelenteni az eseményt és elindítani a kárrendezési folyamatot.

Káresemény bejelentéséhez kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot

A *-gal megjelölt adatmezők kitöltése kötelező.

  Szerződő neve:*

  Károsult neve:*

  Levelezési címe:*
  Irányítószám:*
  Város:*
  Utca, házszám:*

  Kapcsolattartási telefonszám:*

  E-mail cím:*

  Biztosítás kötvényszáma:

  Káresemény dátuma:*

  Káresemény helye:*
  Irányítószám:*
  Város:*
  Utca, házszám:*

  Káresemény becsült összege:*
  Kérjük az alábbi mezőbe csak számokat írjon!

  Káresemény pontos leírása (max 500 karakter):*

  Dokumentumfeltöltés:PDF, DOC, DOCX, JPG, JPEG, PNG, ZIP fájl csatolása (max 5 MB, max 5db fájl)

  GYIK

  Gyakran ismételt kérdések

  A biztosítás kizárólag a jármű totálkár eseménye (baleseti-, elemikár, stb. ) vagy teljes megsemmisülése (pl. lopás) esetén ad kártérítési lehetőséget, amennyiben a biztosítottnak a káresemény kapcsán pénzügyi vesztesége keletkezik, az elsődleges biztosító (casco, KGFB) térítése után.

  A térítés felső határa a járműbe fektetett összeg (bruttó vagy nettó értéken), tehát a vásárlási számlán szereplő vételár.  Egy káresemény kapcsán a teljes kártérítési kompenzáció (casco/KGFB kártérítés + roncsértékesítés + EuroGAP kártérítés + EuroGAP önrészfedezet) nem haladhatja meg a biztosítási összeget.

  A biztosítás térítésének felső határát a biztosítási szerződésben megadott feltétel szabályozza.

  A casco által levont önrész összege térülhet a feltételekben meghatározott maximális limit erejéig.

  A EuroGAP önrész fedezet casco részkárokra nem vonatkozik. Csak totálkár esetén a casco által levont önrészt fedezi az EuroGAP önrész kiterjesztés.

  Bejelentheti a káreseményt már ekkor is, és ha később kiderül, hogy a jármű gazdaságosan javítható, akkor vissza tudja vonni a kárigényt. Legkésőbb azonban a casco/KGFB biztosító totálkárra vonatkozó nyilatkozatának kézhezvétele után be kell jelenteni az EuroGAP kárigényét is, amennyiben kíván erre a biztosításra is kártérítést érvényesíteni.

  A szerződésben feltüntetett biztosított jogosult (jogi- vagy természetes személy) a kártérítésre. Ez érvényes arra az esetre is, amikor a jármű finanszírozott volt.

  Amennyiben volt rendőrségi vagy egyéb hatósági eljárás, először annak az eredményét kell megvárni. Ezután a casco/KGFB biztosító folytatja le a kárrendezési eljárását. A hatósági határozatok és a casco/KGFB biztosító után az EuroGAP biztosítás fedezetére biztosítónk rendezi az ügyfél kárigényét.

  Mi az, amire minden GAP biztosítási kárbejelentéshez szükségünk van?

  • A biztosítási szerződés kötvényszáma
  • A kárrendezésben illetékes kapcsolattartó személy elérhetőségei
   (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím)
  • Ha Ön a kár okozója, felelősségi kár bejelentéséhez a károsult személy elérhetőségei
   (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím)
  • A káresemény időpontja és pontos helye, a kár rövid ismertetése
  • A károsodott vagyontárgyak megnevezése
  • A kár várható, becsült összege
  • A kártérítés utalásához szükséges bankszámlaszám
  • A kapcsolatfelvételi adatlap alján kérjük, amennyiben rendelkezésére áll, csatolja a káreseménnyel kapcsolatos fotókatszámlákat, hatósági és egyéb dokumentumokat

  A kárrendezés során munkatársaink gyors és hatékony ügyintézésre törekednek, de annak érdekében, hogy megalapozott döntést hozhassanak az itt felsoroltakon túl további dokumentumokat kérhetnek be Öntől.

  Elérhetőségeink: