Az újonnan vásárolt gépjárművek hamar, már a vásárlás évében jelentősen veszíthetnek értékükből, kár esetén a Casco biztosítások az értékcsökkenés figyelembe vételével kalkulálnak. A Colonnade biztosító GAP termékcsaládja erre a problémára kínál megoldásokat a gépjárművek típusától függően.

Ha már rendelkezik Colonnade GAP biztosítással, és gépjárművét kár érte, az alábbiakban tudja bejelenteni az eseményt és elindítani a kárrendezési folyamatot.

Káresemény bejelentéséhez kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot

A *-gal megjelölt adatmezők kitöltése kötelező.

Szerződő neve:*

Károsult neve:*

Levelezési címe:*
Irányítószám:*
Város:*
Utca, házszám:*

Kapcsolattartási telefonszám:*

E-mail cím:*

Biztosítás kötvényszáma:

Káresemény dátuma:*

Káresemény helye:*
Irányítószám:*
Város:*
Utca, házszám:*

Káresemény becsült összege:*
Kérjük az alábbi mezőbe csak számokat írjon!

Káresemény pontos leírása (max 500 karakter):*

Dokumentumfeltöltés:PDF, DOC, DOCX, JPG, JPEG, PNG, ZIP fájl csatolása (max 5 MB, max 5db fájl)

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

A biztosítás kizárólag a jármű totálkár eseménye (baleseti-, elemikár, stb. ) vagy teljes megsemmisülése (pl. lopás) esetén ad kártérítési lehetőséget, amennyiben a biztosítottnak a káresemény kapcsán pénzügyi vesztesége keletkezik, az elsődleges biztosító (casco, KGFB) térítése után.

A térítés felső határa a járműbe fektetett összeg (bruttó vagy nettó értéken), tehát a vásárlási számlán szereplő vételár.  Egy káresemény kapcsán a teljes kártérítési kompenzáció (casco/KGFB kártérítés + roncsértékesítés + EuroGAP kártérítés + EuroGAP önrészfedezet) nem haladhatja meg a biztosítási összeget.

A biztosítás térítésének felső határát a biztosítási szerződésben megadott feltétel szabályozza.

A casco által levont önrész összege térülhet a feltételekben meghatározott maximális limit erejéig.

A EuroGAP önrész fedezet casco részkárokra nem vonatkozik. Csak totálkár esetén a casco által levont önrészt fedezi az EuroGAP önrész kiterjesztés.

Bejelentheti a káreseményt már ekkor is, és ha később kiderül, hogy a jármű gazdaságosan javítható, akkor vissza tudja vonni a kárigényt. Legkésőbb azonban a casco/KGFB biztosító totálkárra vonatkozó nyilatkozatának kézhezvétele után be kell jelenteni az EuroGAP kárigényét is, amennyiben kíván erre a biztosításra is kártérítést érvényesíteni.

A szerződésben feltüntetett biztosított jogosult (jogi- vagy természetes személy) a kártérítésre. Ez érvényes arra az esetre is, amikor a jármű finanszírozott volt.

Amennyiben volt rendőrségi vagy egyéb hatósági eljárás, először annak az eredményét kell megvárni. Ezután a casco/KGFB biztosító folytatja le a kárrendezési eljárását. A hatósági határozatok és a casco/KGFB biztosító után az EuroGAP biztosítás fedezetére biztosítónk rendezi az ügyfél kárigényét.

Mi az, amire minden GAP biztosítási kárbejelentéshez szükségünk van?

 • A biztosítási szerződés kötvényszáma
 • A kárrendezésben illetékes kapcsolattartó személy elérhetőségei
  (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím)
 • Ha Ön a kár okozója, felelősségi kár bejelentéséhez a károsult személy elérhetőségei
  (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím)
 • A káresemény időpontja és pontos helye, a kár rövid ismertetése
 • A károsodott vagyontárgyak megnevezése
 • A kár várható, becsült összege
 • A kártérítés utalásához szükséges bankszámlaszám
 • A kapcsolatfelvételi adatlap alján kérjük, amennyiben rendelkezésére áll, csatolja a káreseménnyel kapcsolatos fotókatszámlákat, hatósági és egyéb dokumentumokat

A kárrendezés során munkatársaink gyors és hatékony ügyintézésre törekednek, de annak érdekében, hogy megalapozott döntést hozhassanak az itt felsoroltakon túl további dokumentumokat kérhetnek be Öntől.

Elérhetőségeink: